Model proizvodne jedinice s uključenim uvjetima okoline u modelu pouzdanosti i raspoloživosti elektroenergetskog sustava = Power plant model with environmental conditions included in the electric power system reliability and availability model - Klepo, Mićo (Array, 2009)
Sažetak: U radu se izlažu rezultati teorijsko-metodološke razrade modela kojim se proizvodne jedinice, na čiji rad, odnosno pogonske osobine, a time i raspoloživost i pouzdanost utječe stanje okoline, najčešće nepovoljne atmosferske prilike, uključuju u modele za izračun pouzdanosti i raspoloživosti elektroenergetskog sustava pri operativnim planiranjima njegova rada. Model proizvodne jedinice s uključenim uvjetima okoline pokraj ovisnosti o vremenu u izračun pokazatelja pouzdanosti i raspoloživosti elektroenergetskog sustava uvodi i ovisnost o uvjetima okoline u kojima se jedinica nalazi tijekom vremena izloženosti tim uvjetima