Izrada prekretača paleta tehnologijom obrade deformiranjem = Creating a palette bow tipper with technology of deformation - Deželjin, Dejan; Barišić, Branimir, inženjer strojarstva; Szalay, Tibor; Kršulja, Marko (2009)
Sažetak: Rad prikazuje cjelokupni proces izrade prekretača paleta. Opisan je proces modeliranja, pripreme i proces proizvodnje. Dijelovi su pripremani za obradu na strojevima upotrebom softvera CAD/CAM prateći pravila tehnologije obrade deformiranjem. Prikazanim postupkom proizvodnja se optimizirala, ubrzala, te je proces proizvodnje kontroliran u svim koracima. Modeliranje i simulacija izvršeni su pomoću softvera SolidWorks, a zatim je model rastavljen na dijelove koji su prebačeni u softver ToPs 300, gdje se izvršilo optimalno planiranje i iskorištenje ploče lima. U ovome radu definirana su osnovna pravila modeliranja i prikazana neka tehnološka rješenja prilikom sklapanja prekretača palete
Tekst usporedo na hrv. i engl. jeziku
Bibliografija: 6 jed
Keywords: Prekretač paleta -- Obrada deformiranjem