Turisti iz Slovenije u hrvatskom primorju – obilježja i prostorni raspored turističkog prometa i internetske turističke ponude = Slovene tourists in the Croatian littoral – characteristics and spatial pattern of tourist traffic and internet tourism offer - Kerma, Simon (Array, 2009)
Sažetak: Hrvatsko primorje već je nekoliko desetljeća najznačajniju turistička destinacija za turiste iz Slovenije. Priobalna područja Istre, Kvarnera i Dalmacije te jadranski otoci postali su među Slovencima iznimno popularni za vrijeme intenzivnog razvoja turizma u bivšoj zajedničkoj državi. Danas je Hrvatska destinacija za čak oko 60% svih privatnih putovanja iz Slovenije. Afiniteti turista iz Slovenije za putovanja u inozemstvo uvodno su dopunjeni statističkim podatcima o posjetu Republike Hrvatske, dok se u nastavku rada posebna pozornost posvećuje broju, noćenjima i prosječnom boravku turista iz Slovenije te njihovu prostornom razmještaju u Hrvatskom primorju u 2007. godini. Istodobno je napravljena i usporedba s 1999. godinom. Središnji dio rada predstavlja analiza sadržaja internetske ponude slovenskih turističkih agencija na njihovim web-stranicama. Predmet detaljnije analize turističke ponude bila je struktura oglašavanih destinacija (primorskih krajeva) po županijama te struktura ponude po vrsti turističkih usluga (ljetovanje, putovanje/izlet, krstarenje)