Geomorfološka regionalizacija srednjeg i južnog dijela otoka Paga = Geomorphologic regionalization of the central and southern parts of Pag Island - Lončar, Nina (Array, 2009)
Sažetak: U radu je analizom geoloških, klimatskih, geomorfoloških i morfometrijskih obilježja srednjeg i južnog dijela otoka Paga utvrđena 21 kategorija reljefa koja je detaljno proučena pomoću metode daljinskog istraživanja. Izdvojene su 243 prostorne jedinice te su istaknuti dominantni geomorfološki procesi i oblici istraživanog područja. Na osnovi dobivenih podataka učinjena je generalizacija te je zemljište vrjednovano po kriterijima pogodnosti za gradnju