Ostvareni prihodi i primitci jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave s revizijskim osvrtom na prihode od imovine - Mahaček, Dubravka (Array, 2009)
Sažetak: Prihode jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, pored drugih vrsta prihoda, čine i prihodi od imovine. Njihovo ostvarivanje određeno je zakonskim propisima. U radu se prikazuju osnovne vrste ovih prihoda uz zakonsku osnovu na temelju koje se ostvaruju, te se promatra njihovo ostvarenje na razini županija u određenom vremenskom razdoblju (od 2003. do 2005.). Važno je istaknuti da ostvarenje na razini županija uključuje ostvarenje navedenih prihoda u okviru gradova i općina na njihovu području