Praćenje odgovora bolesnika oboljelih od kronične mijeloične leukemije na liječenje inhibitorima tirozin-kinaze kvantitativnom lančanom reakcijom polimeraze u stvarnom vremenu = Monitoring chronic myeloid leukemia patients responding to treatment with tyrosine kinase inhibitors by real-time quantitative polymerase chain reaction - Radić Antolic, Margareta (Array, 2009)
Kroz povijest je terapija kronične mijeloične leukemije (engl. chronic myeloidleukemia, CML) imala puno revolucionarnih pomaka, među kojima je najvažniji uvođenje imatinib mesilata (engl. imatinib mesylate, IM). Preciznija procjena terapijskog odgovora na IM i toč no mjerenje stupnja smanjenja prijepisa BCR-ABL, može se postići upotrebom kvantitativne lančane reakcije polimeraze u stvarnom vremenu (engl. real-time quantitative polymerase chain reaction, RQ-PCR).;;Cilj: Kvantificirati prijepise BCR-ABL kod bolesnika s CML i promatrati odgovor na liječenje inhibitorima tirozin-kinaze.