Svećenik - svjedok nade - Tamarut, Anton, svećenik, 1960- (2009)
Sažetak: Autor na početku podsjeća kako Crkva uvijek treba odgovarati na znakove vremena, te u tom kontekstu ističe kako je u ovome vremenu, obilježenom nedostatkom nade, potrebno da se svećenik poistovjeti s evanđeljem nade te tako postane njegovim vjernim glasnikom i svjedokom. Svećenikovo svjedočenje nade autor promatra ponajprije u kontekstu ekleziologije zajedništva. U radu je naime naglašeno kako je upravo zajedništvo životni prostor nade.
Bibliografske bilješke uz tekst
Summary
Keywords: Svećenički poziv -- Teologija nade -- Ekleziologija -- Eshatologija