Povijest kao važan komunikacijski događaj : bilješke uz polustoljetni jubilej Historije muzike (1951.-54.) Josipa Andreisa, usredotočene na prikaz glazbe slavenskih naroda - Bergamo, Marija (Array, 2009)
Uz polustoljetni jubilej Andreisove Historije muzike prilog skreće pozornost na značenje djela u vremenu i kontekstu u kojemu je nastalo. Upozorava na mjesto koje je u njemu dobila glazba slavenskih naroda i ispituje pretpostavke i okvire koje je pisac odabrao za njezino tumačenje. Na primjerima ukazuje na njegova ograničenja ali i naznake budućih uvida