Croatia's Beveridge curve and estimation of natural rate of unemployment: 1990-2008 - Šergo, Zdravko; Poropat, Amorino; Gržinić, Jasmina (2009)
Sažetak: Rad istražuje odnos između nezaposlenosti (UR) i stope slobodnih radnih mjesta (VR ) u Hrvatskoj na tržištu rada u razdoblju od siječnja 1990 do prosinca 2008, na bazi empirijske analize koristeći okosnicu dane UV krivulje (poznatu još kao Beveridge krivulja). Procijenjena je prirodna stopa nezaposlenost (u statičnoj i dinamičnoj ravnotežnoj inačici) koja se kao koncept izvodi iz Beveridge krivulje, prema teoriji da promjena upražnjenih radnih mjesta potiskuje nezaposlenost u suprotnom smjeru
Bibliografske bilješke na kraju teksta ; bibliografija: 20 jed
Sažetak
Keywords: Beveridge krivulja -- Stopa nezaposlenosti