Application of real-time locating in health care - Žigman, Dubravko (Array, 2009)
U ovom radu nastojao se opisati sustav lociranja u realnom vremenu. Dani su osnovni pojmovi, specifi kacije, kao i mogućnosti primjene u zdravstvenoj njezi. Lociranje u realnom vremenu nalazi primjenu u mnogim segmentima društvenog života kao što su bolnice (lociranje medicinskih naprava i pomagala unutar bolnice, lociranje bolesnika i alarmiranje u slučaju nužde), radno okruženje čovjeka (lociranje osoba u svrhu kontrole pristupa, tj. pristupa štićenom prostoru ili u slučaju požara čime se može utvrditi lokacija ljudi u zgradi te je li netko ostao zarobljen u zgradi), sport, logistika, maloprodaja, uredi.