Flower production of gerbera cultivars in two soilless substrates - Batelja Lodeta, Kristina (Array, 2009)
Istraživan je utjecaj dvaju hidroponskih supstrata; organskog s perlitom i anorganskog (kamena vuna), te triju kultivara gerbere 'Bordorex', 'Dalma' i 'Goldy' na prinos cvjetova gerbere u razdoblju od kolovoza 2005. do ožujka 2007. U usporedbi prinos cvjetova gerbere uzgojenih na kamenoj vuni u odnosu na prinos cvjetova na organskom supstratu, bio je viši za 34% u prosincu 2005., za 12% u travnju 2006., te za 20% u ožujku 2007