Posttraumatic high-flow priapism : case report, current management options and literature review - Benko, Goran; Štimac, Goran, liječnik; Katušić, Josip; Barišić, Anđela; Spajić, Borislav; Kraus, Ognjen (2009)
Prikazuje se rijedak slučaj bolesnika s posttraumatskim arterijskim (neishemičnim) prijapizmom. U 20-godišnjeg muškarca provedena je dijagnostička obrada obojenim Doppler ultrazvukom i angiografija. Na obojenom Doppler ultrazvuku, te na selektivnim i supraselektivnim angiografskim snimkama potvrđeno je postojanje arteriokavernozne fistule i pseudoaneurizme. Nakon selektivne embolizacije postignuta je potpuna detumescencija penisa. Poslijeoperacijski nije bilo povrata prijapizma i došlo je do nepotpunog oporavka erektilne funkcije. Prikazane su kliničke, dijagnostičke i terapijske osobitosti ovoga rijetkog slučaja, uz pregled relevantne literature
Bibliografija: 11 jed
Keywords: Prijapizam