Coexistence of papillary carcinoma and Hashimoto's thyroiditis - Mateša-Anić, Dubravka (Array, 2009)
Cilj ove studije bio je utvrditi incidenciju istodobne prisutnosti papilarnog karcinoma i Hashimotova tireoiditisa u citološkim uzorcima. Prikupljeni su citološki nalazi za 10.508 bolesnika podvrgnutih ultrazvučnoj citološkoj punkciji štitnjače tankom iglom (FNAC). Hashimotov tiroiditis je utvrđen kod 2156 (20,5%), a papilarni karcinom kod 269 (2,6%) od tih 10.508 bolesnika, dok je 42 (0,4%) bolesnika imalo i papilarni karcinom i Hashimotov tiroiditis