Etnološka istraživanja Ethnological researches (Zagreb : Etnografski muzej, 2002)
Časopis objavljuje članke s područja etnologije, kulturne antropologije, muzeologije i srodnih znanosti.
Pristup: World Wide Web ; ranije dostupno na: http://www.emz.hr/etnoloska_istrazivanja.html
Stv. nasl. s nasl. zaslona.
Od 2004 urednik: Irena Kolbas; od 2005: Mirjana Randić; od 2006: Ivan Šestan; od 2012: Zlatko Mileusnić; od 2013/14: Iris Biškupić Bašić ; od sv.23(2018): Željka Petrović Osmak.
Tekst na hrv. i na engl. jeziku.
Opis prema 2018,br.23 ; zadnji opis prema 2020,br.25 dana: 32.5.2021.
Keywords: Folklor -- Serijske publikacije