Ichthyological contributions of Juraj Kolombatović (1843-1908) - Dulčić, Jakov (2008)
Ovaj pregledni članak posvećen je Juraju Kolombatoviću, poznatom i uglednom hrvatskom prirodoslovcu, kojeg se sjećamo povodom 100-godišnjice od njegove smrti. Znanstveni doprinosi Juraja Kolombatovića su uglavnom bili unutar ihtiologije, gdje su se očitovali prije svega u otkriću i prvom znanstvenom opisu sedam vrsta riba
Bibliografija: 5 jed
Keywords: Ihtiologija; Juraj Kolombatović