Urbanistički plan uređenja : uloga i značenje na primjeru Grada Zagreba - Mrak Taritaš, Anka (Array, 2008)
Uloga urbanističkog plana uređenja jest da posluži kao instrument provedbe planiranog, prostorno definiranog i kontroliranog razvoja gradova. Na primjeru dvaju urbanističkih planova uređenja za Grad Zagreb − jednog koji se odnosi na transformaciju napuštenoga kompleksa Tvornice ulja u središtu grada i drugog koji se odnosi na organizaciju stambenog naselja na izrazito kvalitetnoj gradskoj lokaciji uz Jarunsko jezero − želi se pokazati da se može osigurati izgradnja kvalitetne prometne i druge infrastrukture, utvrditi detaljni načini i oblici korištenja, a što je najvažnije omogućiti javne potrebe uravnoteženim usklađenjem javnih i privatnih interesa, bez detaljnog razgraničenja površina