First case of single incision laparoscopic surgery for totally extraperitoneal inguinal hernia repair - Filipović-Čugura, Jakša; Kirac, Iva; Kuliš, Tomislav; Janković, Josip, liječnik; Bekavac-Bešlin, Miroslav (2008)
Laparoskopski pristup plastici ingvinalne hernije je indiciran za rekurentne i obostrane hernije te kao bolesnikov izbor kod jednostranih primarnih hernija. Potpuno ekstraperitonejski pristup (totally extraperitoneal, TEP) je pokazao neke prednosti u odnosu na transabdominalni predperitonejski pristup (transabdominal preperitoneal, TAPP), ali se smatra tehnički zahtjevnijim
Bibliografija: 14 jed
Keywords: Laparoskopska operacija -- Ingvinalna hernija