Refleksije i poruke savjetovanja : [16. savjetovanje hrvatskih ekonomista, Opatija, 12.-14.11.2008] - Teodorović, Ivan (2008)
U vremenu koje je pred nama teško je definirati ekonomsku politiku, i to zbog činjenice da su neki od ključnih reformskih zahvata predugo odgađani. Situacija kada se dobar dio gospodarskoga rasta i povećanja blagostanja stanovništva zasnivao na odgođenoj štednji pokazala je potrebu da se pristupi temeljitom zaokretu, i to na osnovi štednje-ulaganjima koja pridonose povećanju proizvodnje i izvoznoj orijentaciji nacionalne ekonomije.Da bi se to ostvarilo, potrebno je preispitati neke od usvojenih strateških dokumenata, donijeti nove, kao na primjer, za prerađivačku industriju.Također se mora hitno pristupiti izradi sektorskih studija i njihovih operativnih planova.Opet je ponovljena preporuka o osnivanju tima ekonomskih savjetnika Predsjedniku Vlade i o formiranju ad hoc radnih timova za upravljanje kriznom situacijom. U tome najveći doprinos, ali ne i jedini, mogu dati znanost i struka.O praćenju tekuće situacije također je predloženo specifično savjetovanje sa ciljanom problematikom primjereno situaciji, i to u intervalima od četiri mjeseca
Bibliografija: 17 jed
Keywords: Gospodarski razvoj