Dizala s direktnim pogonom - Kostelac, Milan (Array, 2008)
U radu se opisuju dizala s direktnim pogonom polazeći od činjenice da su kod njih pogonski mehanizmi zasebni tehnički sustavi unutar građevine. Prikazane su strukture pogonskih mehanizama kod kojih se zahtijeva: mali prostor, bešuman rad, programska upravljivost, uz veoma visoku pogonsku pouzdanost i sigurnost. Opisani su visokomomentni motori koji svojim visokim tehničkim karakteristikama omogućuju ispunjenje traženih zahtjeva. Istaknute su prednosti primjene opisanih sustava