Energijska iskaznica zgrade u funkciji smanjenja potrošnje energije - Talajić, Jure (Array, 2008)
Primjenom europske Direktive o energijskim svojstvima zgrada (2002/91/EC), u Hrvatskoj će biti smanjena potrošnja energije. U radu se analizira pristup država Europske unije u certificiranju energijskih značajki zgrade. Predlažu se nužni uvijeti i kriteriji koje bi trebalo primijeniti u Hrvatskoj pri uspostavi sustava certificiranja, odnosno realizacije energijskih iskaznica zgrada temeljem rezultata termografskih mjerenja i spoznaja stečenih energijskim pregledom zgrada