Analiza mogućnosti primjene MSFI-a za mala i srednja poduzeća - Mamić Sačer, Ivana; Sever Mališ, Sanja; Novak, Ana, ekonomistica, 1982- (2008)
Međunarodni je odbor za računovodstvene standarde u veljači 2007. godine na svojim web stranicama objavio Nacrt standarda za mala i srednja poduzeća i dao ga je cjelokupnoj ekonomskoj javnosti na razmatranje. U ovome je radu obrađena većina komentara na Nacrt standarda primljena do kraja 2007. godine. Vodeći računa o potrebama malih i srednjih poduzeća i korisnika financijskih izvještaja, svi su se kreatori složili da su predloženi Međunarodni standardi za mala i srednja poduzeća znatno pojednostavnjeni u odnosu na potpune MSFI. No, isto se tako slažu da je potrebno još mnogo truda uložiti u izradu standarda prije nego što oni zažive u praksi, a to zbog harmonizacije računovodstvenih standarda koja se odvija na globalnoj razini. U radu je obavljena i analiza postojećih računovodstvenih rješenja na primjeru nekoliko zemalja, jer je prilikom analize mogućnosti primjene MSFI za mala i srednja poduzeća u nacionalne regulatorne dokumente potrebno prije svega poći od postojećega stanja koje je aktualno u određenim zemljama.
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: 37 jed
Summary
Keywords: Računovodstveni standardi -- Međunarodni standardi -- Mala poduzeća -- Srednja poduzeća -- Financijsko izvještavanje