Imposex incidence in Hexaplex trunculus from Kaštela Bay, Adriatic Sea - Stagličić, Nika; Prime, Mark; Zoko, Marijana; Erak, Željka; Brajčić Jurica, Dajana; Blažević, Daniela; Madirazza, Katarina; Jelić, Katja; Peharda Uljević, Melita (2008)
Imposeks, pseudohermafroditizam karakteriziran pojavom muških spolnih obilježja u ženki prednjoškržnih puževa, upotrebljava se kao bionidikator zagađenja tributil-kositrom (TBT), sastojkom protuobraštajnih boja
Bibliografija: 20 jed
Keywords: Morski puževi -- Karakteristike; Jadransko more