Imposex incidence in Hexaplex trunculus from Kaštela Bay, Adriatic Sea - Stagličić, Nika (Array, 2008)
Imposeks, pseudohermafroditizam karakteriziran pojavom muških spolnih obilježja u ženki prednjoškržnih puževa, upotrebljava se kao bionidikator zagađenja tributil-kositrom (TBT), sastojkom protuobraštajnih boja