Cerebrospinal fluid angiogenin level in patients with amyotrophic lateral sclerosis - Iłżecka, Joanna (2008)
Amiotrofična lateralna skleroza (ALS) je neurodegenerativna bolest. Pretpostavlja se da bi angiogenin (ANG) mogao imati ulogu u patomehanizmu ove bolesti. Cilj ove studije bio je izmjeriti razine ANG u likvoru bolesnika s ALS.
Bibliografija: 15 jed
Keywords: Amiotrofična lateralna skleroza -- Neurodegenerativne bolesti -- Cerebrospinalna tekućina -- Angiogenin -- Laboratorijska dijagnostika