Veduta della Piazza del Popolo - Piranesi, Giovanni Battista ([Rim] : vlast. nakl., 1748)
U prvom planu obelisk okružen ljudima, kočijama, dijelovima arhitekture. U drugom planu dvije crkve iza kojih se zrakasto protežu ulice. Prikaz sadrži preciznu legendu.
Signature nema; s.d. ispod prikaza otisnuto: Veduta della Piazza del Popolo; l.d. ispod prikaza otisnuto: I. Chiesa di... Palazzo di Venezia; d.d. ispod prikaza otisnuto: 4. Strada che conduce... da Sisto V.; uz d.d. rub otiska otisnuto: Presso l'autore a Strada Felice vicino alla Trinita de monti. A paoli due e mezzo.
Podaci preuzeti iz: Luigi Ficacci. Giovanni Battista Piranesi. Köln : Taschen, 2000.; Thieme/Becker sv. 27/28, str. 80-83.
Bakropis iz serije "Vedute di Roma".
Digitalna reprodukcija
Pregledano
Keywords: Rim -- Grafike -- 18. st; Bakropisi