Overuse injures in female athletes - Ivković, Alan (Array, 2007)
U posljednja tri destljeća znatno se povećao broj žena koje se natječu u sportskim aktivnostima na svim razinama. Povećano sudjelovanje žena je dovelo i do povećanog rizika od ozljeda, bilo akutno-traumatskih bilo onih uzrokovanih prenaprezanjem. Ozljede izazvane prenaprezanjem definiraju se kao neravnoteža izazvana preintenzivnim treniranjem bez odgovarajućeg odmora, što s vremenom dovodi do prestanka rada mehanizama za reparaciju tkiva. Ovaj članak daje pregled najčešćih ozljeda izazvanih prenaprezanjem kod sportašica, s posebnim naglaskom na anatomske, fiziološke i psihološke razlike među spolovima