Prilog definiranju kvalitete transportno-logističke usluge na prometnom pravcu - Poletan-Jugović, Tanja (2007)
Posebnosti prometnog tržišta, koje se ogledaju u konkurentnim odnosima prometnih;;subjekata i prometnih pravaca, nalažu ozbiljnost kreiranju cjelokupne ponude na prometnom;;pravcu. Svojom atraktivnošću, brzinom, sigurnošću te ukupnim kvalitetnim servisom, prometna;;usluga mora udovoljiti sve većim zahtjevima korisnika. U tom smislu, osnovni cilj ovog istraživanje;;je prilog definiranju pojma transportno-logističke usluge prometnog pravca kao složenog fenomena;;kojeg uvjetuju brojne okolnosti i specifičnosti prometnog tržišta. Sukladno postavljenom cilju;;istraživanja, u radu se definiraju teorijske determinante pojmova kvalitete prijevozne usluge,;;kvalitete prometne usluge i kvalitete transportno-logističke usluge te standardizirana baza za;;definiranje, osiguranje i upravljanje kvalitetom prometne usluge. Posebno se analiziraju kriteriji;;i specifičnosti prometnog tržišta, odnosno zahtjeva korisnika prometnih usluga, budući da upravo;;oni uvjetuju definiranje temeljnih pretpostavki i ciljeva u realizacije što višeg stupnja kvalitete i;;konkurentnosti usluge prometnog pravca
Bibliografija: 11 jed
Summary
Keywords: Prometni pravci -- Logistika