De regnis Dalmatiae Croatiae Sclavoniae notitiae praeliminares periodis IV distinctae - Krčelić, Baltazar Adam (1770)
Autorove rukopisne bilješke uz tiskano djelo "De regnis Dalmatiae Croatiae Sclavoniae notitiae praeliminares" (Zagreb : Antun Jandera, [1770.])
Tiskopis: Praefatio ([13]-[28]); Errores ([29]); Operis fundamenta ([30]-[34]); Periodus primus florentis et decrescentis Romanorum imperii (1-32); Periodus secundus: Sclavo-Croatica a saeculo VII (32-81); periodus tertius Sclavoniae, Croatiae, & Dalmatiae sub ducibus regibusque Ungariae (82-328); Periodus IV Dalmatiae, Croatiae, Sclavoniae sub regibus Hungariae Austriacis (328-485); Auctarium (487-502); Additamentum (503-515); Supplementum de generalatu Varasdinensi dicto (515-522); Index rerum et personarum memoriae ([1]-[26])
Papir
Lat. kurziva, autograf
Gaj, V. Knjižnica Gajeva
Katalog rukopisa Nacionalne i sveučilišne biblioteke u Zagrebu
Primjerak potječe iz knjižnice Ljudevita Gaja (potpis Ljudevitova sina Velimira)
Tiskopis je umetnut između str. 20 i 21 Krčelićeva rukopisa
Keywords: Hrvatska -- Povijest -- Rukopis