Razgovor - Vrchlický, Jaroslav; Boranić, Dragutin (1898)
Pjesma iz zbirke "Eros"
List 1v (završ.): I pošli kući. Čašu ljubavi || kad viek bi pili. Nebo, daj mi sreću!
Papir
Lat. kurziva
Nije objavljeno u "Mladosti" (Usp. Mladost : smotra za modernu književnost i umjetnost. Beč, 1898.)
Katalog rukopisa Nacionalne i sveučilišne biblioteke u Zagrebu / obradio Šime Jurić. Zagreb : Nacionalna i sveučilišna biblioteka, 1991-2000. -
Na listu 1r iznad teksta crvenom olovkom zapisano: "Mladost" Beč, 1898.