Flundra senje zrokujuča. - Shakespeare, William; Krizmanić, Ivan (1836)
Odlomak iz četvrtog prizora prvog čina --> Mercurio govori o Queen Mab
Prozni prijevod (2r-3v); prijevod u stihovima (4r-5v)
Papir
Lat. kurziva
Katalog rukopisa Nacionalne i sveučilišne biblioteke u Zagrebu
Filipović, R. Shakespeare i Hrvati u 19. stoljeću. Zagreb, 1948.
Tanke papirne korice, na poleđini prednje korice zapis olovkom: opat Ivan Krizmanić