[Bitka kod Siska] - Schultes, Hans ([Augsburg], 1593)
Sadržaj: prikaz bitke s konjanicima i pješaštvom, te topovima. Navedena imena gradova i utvrda, od kojih su neki u plamenu, te rijeka. Šablonizirani kolorit, polja su žuta i svijetlozelena, krovovi crveni, šume i drveće je tamnozeleno, plave su rijeke, brda i trupe, dok su dim, brodovi i mostovi smeđi.
Signature nema.
Uz gornji rub otisnut tekst: Warhafftige Contrafactur / etlicher Staedt / Cloester un Flecken samt Schifferichen wassern in Crabate / welche der Erbfeind ganzer // Christenheit der Turck / bey zwey Jarn hero hart betrengt und verhergt hat / samdt einer ...; otisnut tekst na gotici i ispod prikaza.
Podaci preuzeti iz Schaetze aus vierzehn Jahrhunderten, Zuerich 1991., str. 83-86, str. 179-180.
Izvornik digitaliziran u razlučivosti 378 dpi u TIFF formatu (30,7); C-CD-XLIII-1-1
Izvornik digitaliziran
Pregledano
Keywords: Vojni pohodi i bitke -- Sisak -- 16. st; Sisak -- 16. st; drvorezi; Drvorezi -- 16. st