[Bitka kod Siska] (1593)
Sadržaj: prikaz bitke s konjanicima i pješaštvom, te topovima. Navedena imena gradova i utvrda, od kojih su neki u plamenu, te rijeka. Šablonizirani kolorit, polja su žuta i svijetlozelena, krovovi crveni, šume i drveće je tamnozeleno, plave su rijeke, brda i trupe, dok su dim, brodovi i mostovi smeđi.