[Sv. Filip] - Medulić, Andrija; Ford, Richard; Mariette, Pierre; Gruenling, Josef ([Venecija], 1548)
Muškarac s bradom i aureolom iznad pognute glave stoji i desnom rukom drži knjigu, a lijevom pridržava dugu halju.
Signature nema.
Na poleđini tušem: Richard Ford // Andrea Medolla // ...1822; l.d. ugao crni žig s uokvirenim inicijalima: J.G.; na podlozi olovkom: XVI. 43 // 1 st state // S. Philip; uz donji rub podloge olovkom: B.43. S. Philip. first state.
Naslov i ostali podaci preuzeti iz The Illustrated Bartsch sv. 32.
List obrezan do ruba ploče.
Literatura: The Illustrated Bartsch sv. 32, str.37-111; Thieme/Becker sv. 23/24, str. 357-359; Francis L. Richardson, Andrea Schiavone; Les Marques de collections..., Frits Lugt.
Grafika iz ciklusa Krist i apostoli.
Keywords: Philippus Apostolus, -- sanctus; Bakropisi; Suhe igle; Bakropisi -- 16. st