[Sv. Šimun] - Medulić, Andrija; Ford, Richard; Mariette, Pierre; Gruenling, Josef ([Venecija], 1548)
Muškarac lagano pognute glave, iznad koje je aureola, desnom rukom pridržava otvorenu knjigu, a u drugoj drži pilu.
Signature nema.
Desno dolje perom i (sada smeđom) tintom: (monogram) RF; lijevo dolje perom i (sada smeđom) tintom: 12; na poleđini sredina perom (sada smeđom) tintom: St. Simon // Richard Ford 1821 // Andrea Meldolla // P. Mariette 1674; u donjem lijevom uglu crni uokvireni žig sa inicijalima: J.G.
List obrezan do ruba ploče.
Literatura: The Illustrated Bartsch sv. 32 (16) kat. 38-53; Thieme/Becker sv. 23/24, str. 357-359; Francis L. Richardson, Andrea Schiavone; Les Marques de collection..., Frits Lugt.
Grafika iz ciklusa Krist i apostoli.
Izvornik digitaliziran
Keywords: Simon Cananeus, -- sanctus; bakropisi; suhe igle; Bakropisi -- 16. st