[Sv. Šimun] - Medulić, Andrija; Ford, Richard; Mariette, Pierre; Gruenling, Josef (1548)
Muškarac lagano pognute glave, iznad koje je aureola, desnom rukom pridržava otvorenu knjigu, a u drugoj drži pilu.
Signature nema.
Na poleđini, u sredini nešto dolje, potpis perom i (sada smeđom) tintom: P. Mariette 1674; na poleđini u donjem lijevom uglu crni žig sa uokvirenim inicijalima: J.G.
List obrezan do ruba ploče.
Literatura: Bartsch sv.32, str.37-111; Thieme/Becker sv.23/24, str.357-359; Francis L.Richardson, Andrea Schiavone; Les Marques de collectons...
Grafika iz ciklusa Krist i apostoli.
Digitalna reprodukcija
Keywords: Simon Cananeus, -- sanctus; Bakropisi -- 16. st