Kentaur - Haramija, Živko (1979)
Na okruglom niskom postolju iz ruba kojeg na desnoj strani izlazi strelica, prikaz konja u pokretu sa prednjim antropomorfnim nogama, te muškom glavom koja izrasta iz stražnjeg dijela hrpta konja.