[Karikatura] - Maixner, Franjo, karikaturist (1962)
Prikaz ležećeg lika muškarca, ispruženog na leđima. U grudi mu je zaboden veliki nož na dršci kojeg stoji ispisano: ŽIRO. Iznad glave muškarca lebdi aureola, a iza stoji boca sa upaljenom svijećom.
Na poleđini desno dolje tušem: F. M., lijevo dolje tušem: 3. XII. 1962.
Naslov dao katalogizator.
Tekst ukomponiran u prikaz.
Keywords: tuš; tempere