Monografie storiche zaratine - Sabalich, Giuseppe ([s. n.], 1911)
Povijest grada Zadra općenito. Prema predgovoru, str. [5]-11., djelo donosi odlomke iz rukopisne kronike nazvane "Anonimo", napisane oko god. 1770.; u tekst odlomaka na mnogo mjesta uvršten Sabalićev komentar.