L'Istria riconosciuta : manoscritto autografo del Civico archivio diplomatico di Trieste - Francol, Giovanni Battista (G. Balestra, 1888)
Radi se o djelu tršćanskog kanonika Giovannija Battista Francola, pronađenom u Gradskom diplomatskom arhivu u Trstu. Djelo datira iz 1699. godine.