La Dalmazia : romana - veneta - moderna : note e ricordi di viaggio - Modrić, Joso (Torino ; Roma : L. Roux e C., 1892)
Bilješke i putnička sjećanja iz Dalmacije.
Izv. oblik imena autora: Joso Modrić.
Sadržaj: A bordo dell' "Iris". Zara. Divagazioni. I dintorni di Zara. Sebenico. Traù. Le Castella. La casa di Diocleziano. Salona. In pieno Adriatico. La contea di Poglizza. Almissa. La cascata della vergine. Makarska e il Primorje. Narenta. Lo stregone della Narenta. Narona. Escursioni. Sabbioncello. I platani di Cannosa. La dotta Ragusa. Spiagge, marine e dintorni. Le Bocche di Cattaro. Una volata tra i falchi. Budua e Spizza. I Morlacchi. Sinj. Lo statuto della giostra. Imotski. Verlika. Knin. Promina. Dernis. Scardona. Vissovaz. Burnum. Asseria e Vrana. Due mari interni. Obbrovazzo. Mali Halan.
Keywords: Dalmacija -- Opisi i putovanja -- 19. st; Dalmacija -- Zadar -- Šibenik -- Trogir -- Kaštela -- Salona -- Poljica -- Makarska -- Narona -- Dubrovnik -- Boka Kotorska -- Budva -- Špić (Budva) -- Sinj -- Imotski -- Vrlika -- Knin -- Promina -- Drniš -- Skradin -- Visovac -- Vrana -- Podgrađe (Benkovac) -- Obrovac -- Mali Alan (Velebit) -- Dioklecianova palača (Split) -- Politička povijest -- Kulturna povijest -- Etnografija -- Folklor -- Lokalna povijest -- Gradovi -- Putopisi -- Povijesni izvori