Interpelacija gg. Vjakoslava Spinčića, dra. M. Laginje i drugovah na c. kr. vladu u Beču radi nepravilnosti kod izborah zastupnikah za istarski sabor : (prevod s njemačkoga po stenografskom izvješću). - Spinčić, Vjekoslav; Laginja, Matko ([S. l.] : [s. n.], 1895)
Knjižica je komentar nekoliko autora na bečku vladu radi nepravilnosti i netočnosti koje su uočene prilikom izbora zastupnika za istarski sabor u četiri istarske općine: Vižinada, Oprtalj, Vrzar i Poreč.