Govor zastupnika J. V. Perića pri glavnoj razpravi o proračunu u sjednici dne 19. lipnja na Carevinskom vieću u Beču : (po brzopisnom izvješću). - Perić, Josip Vergilije ([Zadar] : J. V. Perić, 1891)
O prilikama u Dalmaciji, a posebno o narodnim pravima Hrvata.
Puno ime autora: Josip Vergilije Perić.
Keywords: Politička povijest -- Carevinsko vijeće -- Talijansko presizanje -- Hrvatski jezik -- 1891. -- Dalmacija -- Hrvatska -- Povijesni izvor -- Govori