Die Ideologie der kroatischen Bauernbewegung : Übersetzung aus dem Kroatischen - Herceg, Rudolf, političar; Radić, Stjepan, političar; Dautbegović, Tahir (Zagreb : Rud. Herceg und Genossen, 1923)
3. dio govori o principijelnim razlikama između seljačkoga pokreta i građanskog i radničkog staleža.
Izv. stv. nasl.: Seljački pokret u Hrvatskoj.
Str. 3-9: Vorwort zur deutschen Ausgabe. Die militärische, die diplomatische und die soziale Politik / Stjepan Radić; str. 10-20: Prolog (Vorrede) Die bäuerische soziale Bewegung ist für die Bauernvölker die einzige echte Demokratie / Stjepan Radić; str. 83-90: Womit hat die Kroatische Bauern-schaft die geschulte Intelligenz, die Arbeiter-schaft und die Bürgerschaft überflügelt / Stjepan Radić; str. 91-95: Besondere Beilage. Islam und Republik / Tahir Dautbegović.
Sadržaj: 1. Teil: Entstehung des Bauernstandes ; 2. Teil: Kurze Uebersicht der kroatischen Bauernbewegung ; 3. Teil.
Keywords: Politička povijest -- Stranke -- Seljaštvo -- Muslimani -- Međunarodni odnosi -- Kršćanstvo -- Feudalni odnosi -- Francuska revolucija -- Radnički pokret -- Državni teror -- Izbori -- Hrvatstvo -- Republika -- Kraljevina SHS -- 1923. -- Hrvatska -- Povijesni izvor -- Pučka knjiga -- Propaganda