Mosor - Pavich, Alfons; Lukas, Filip (U Zadru : Planinsko turističko društvo Liburnia, 1907)
O planini Mosor. Na kraju knjige dio o kneževini Poljica.
Izv. stv. nasl.: Der Mosor.
Puno ime prevoditelja: Filip Lukas.
Na nasl. str.: Objelodanjeno još na talijanskom i njemačkom jeziku.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Keywords: Mosor -- Opisi i putovanja; Poljička Republika; Planinarstvo -- Dalmacija