Kvantitativna analiza nekih svojstava duhana tipa Burly : doktorska disertacija - Butorac, Jasminka (J. Butorac, 1997)
Sažetak: Poznavanje načina nasljeđivanja nekog svojstva od presudne je važnosti za uspješnost selekcijskog postupka. Kako je većina svojstava u duhana kvantitativne prirode i s obzirom da je ovo područje još nedovoljno istraženo, i ovim istraživanjima nastojalo se potvrditi, ali i otkriti neka nova saznanja vezana s načinom nasljeđivanja svojstava duhana. U istraživanja uključen je bio duhan tipa burley zbog njegove važnosti u proizvodnji cigareta blend tipa, ali i nedovoljnog poznavanja kvantitativnog nasljeđivanja važnih svojstava duhana na domaćim genetskim materijalima, te problemima vezanih s proizvodnjom ovog tipa duhana u uzgojnim uvjetima Hrvatske. U tu svrhu provedena su četverogodišnja sortna istraživanja u razdoblju od 1992. do 1995. godine na Pokušalištu Duhanskog instituta Zagreb u Božjakovini.