Samoprilagodljivi postupci za usklađivanje sadržaja raspodijeljene memorije : doktorska disertacija - Bunjevac, Hrvoje (H. Bunjevac, 1995)
Sažetak: U radu su opisana tri novopredložena postupka za održavanje suvislosti. Postupak s dinamičkom promjenom mehanizma (engl. Write Through and Update with Decision function - WTUD) ima mogućnost dinamičke prilagodbe mehanizma održavanja suvislosti ponašanja aplikacije na distribuiranom sustavu. Postupak s lokalnim pisanjem (engl. Write Back and Update with Decision function - WBUD) uz mogućnosti koje ima postupak WTUD još posjeduje mogućnost lokalnog obavljanja operacija promjene. Postupak s promjenom vlasnika objekta (engl. Owner Change with Decision function - OCD) svaku operaciju promjene obavlja na računalu vlasnika objekta, tj. na računalu zaduženom za globalno sekvencijaliziranje distribuiranih operacija. Postupak OCD uz to posjeduje mogućnost dinamičke promjene mehanizma održavanja suvislosti raspodijeljene memorije.