Simetrični nacrti Menonovog tipa na kojima djeluju Frobeniusove grupe automorfizma : doktorska disertacija - Pavčević, Mario Osvin (M.O. Pavčević, 1996)
Sažetak: Potpuna klasifikacija simetričnih nacrta Menonovog tipa, tj. blokovnih nacrta s parametrima (4u ,2u -u,u -u), ima osobito značenje zbog njihove bijektivne korespondencije s regularnim Hadamardovim matricama. Uvođenjem pretpostavke djelovanja neke podgrupe pune grupe automorfizama dotičnog simetričnog nacrta problem klasifikacije tog nacrta s tim dodatnim uvjetom postaje tehnički izvediv i vodi do puno novih rezultata. U slučaju nacrta Menonovog tipa, dobrom se pokazuje pretpostavka djelovanja Frobeniusovih grupa automorfizama izomorfnih sa Z u+ Zu i Z u- Zu- . Promotrena su sva moguća djelovanja tih grupa, te je dokazana egzistencija staznih struktura u slučaju kada osim staza duljine jedan postoje još samo staze duljine 2u+1 odnosno 2u-1.