Klinička orijentacija okluzijske ravnine pomoću modifikacija Balkwillovog kuta : doktorska disertacija - Seifert, Davor (D. Seifert, 1996)
Sažetak: Kliničko određivanje prostornog položaja okluzijske ravnine još je uvijek predmet istraživanja. Nema jedinstvenog stava koji je postupak najpouzdaniji i najjednostavniji za upotrebu. Istraživanje je poduzeto sa svrhom da se utvrdi: 1. Odnos prirodne okluzijske ravnine s okluzijskim ravninama određenim kefalometrijskom konstrukcijom modificiranog balkwillovog kuta. 2. Koja modifikacija balkwillovog kuta je najpogodnija za kliničko određivanje prostornog položaja okluzijske ravnine. 3. Srednja vrijednost kuta donje trećine lica. 4. Mogućnost određivanja vertikalne dimenzije međučeljusnih odnosa pomoću kuta donje trećine lica.