Topografska diferencijacija između shizofrenije i depresije s obzirom na auditorne evocirane potencijale i regionalni cerebralni protok : doktorska disertacija - Medved, Vesna (V. Medved, 1995)
Sažetak: Cilj istraživanja bio je eksperimentalno utvrditi područja sličnosti odnosno razlika između negativne shizofrenije i unipolarne depresije. Istraživanje je provedeno u prostoru psihijatrijskih kliničko dijagnostičkih pokazatelja te funkcionalnih biologijskih pokazatelja: regionalnog cerebralnog protoka i auditornih evociranih potencijala. Uzorak ispitanika pripada populaciji kroničnih psihijatrijskih bolesnika, obuhvatio je 20 bolesnika s negativnom shizofrenijom i 13 bolesnika s unipolarnom depresijom, prosječne dobi 32 odnosno 47 godina. U bolesnika je liječenje bilo u tijeku. Metodologija istraživanja obuhvatila je standardne ocjenske ljestvice SANS i HRSD za procjenu stupnja izraženosti pojedinih simptoma u sklopu sindroma negativne shizofrenije odnosno unipolarne depresije.