Episodi del salificio adriatico - Nikolić, Emanuel ([Zadar] : [s. n.], 1907)
O prodaji soli na Jadranu od predrimskog doba do 17. st.; o Pagu, Zadru, Dubrovniku, Veneciji i dr.
Nasl. nad tekstom.
Ime autora na kraju teksta; puno ime autora: Emanuel Nikolić.
P. o.: Programma dell'I. r. ginnasio superiore di Zara ; 1906/07.
Bibliografija i bilješke uz tekst.
Keywords: Sol -- Trgovina -- Dalmacija -- Povijest